Crans Montana, zonneplateau van Wallis

Crans-Montana Wallis ZwitserlandZon & Gezonde Berglucht
Crans-Montana is wereldberoemd om haar zuivere lucht en haar plaats op de terrassen boven het Rhonedal in het kanton Wallis. Het maakt deel uit van het imposant bergdecor van Wallis.

Het is een van de beste wintersport bestemmingen van het kanton Wallis (Valais) en wordt ook wel het 'Balcon du Soleil' genoemd, door de mooie zonnige ligging op 1500 meter hoogte. 

Dit is dan ook te zien vanaf het dorp Crans Montana en de hellingen van het ski gebied Crans-Montana Aminona. U heeft overal een spectaculair uitzicht op honderden eeuwig besneeuwde bergtoppen, waaronder de Matterhorn, de Weisshorn  de Mont-Blanc.
Alleen al in Wallis zijn er meer dan 50 toppen die boven 4.000m uitkomen.

De dorpen
Ooit 2 verschillende dorpen, Crans-sur-Sierre en Montana, zijn in de loop van de eeuwen samengesmolten tot, wat wij nu kennen, als Crans Montana. Een inwoner van Crans Montana zou u ook niet kunnen vertellen waar de grens tussen de 2 dorpen ligt.

Vooral in de jaren 70 was dit een exclusief wintersport plaats voor beroemde filmsterren en rijke lui.
Tegenwoordig is het veel toegankelijker voor de "gewone" mensen. Maar verbaast u zich niet als u, al winkelend in het dorp, vele mensen met bontjassen ziet lopen.

De dorpen bieden een uitstekende afwisseling voor chique en gezellig Walliser vakantie plezier in Zwitserland en hebben alles wat u van een beroemde wintersport plaats mag verwachten.

 

Bel 24/7
070 347 23 23