Veelgestelde vragen: Reizen & OV

Hieronder vindt u enkele vragen en antwoorden met betrekking tot de reis naar de chalets in Zwitserland.

Zit de reis bij de huurprijs inbegrepen?
Nee. U dient op eigen gelegenheid bij het chalet te komen.

Hoe kom ik met de auto bij het chalet?
Er zijn verschillende mogelijkheden. U kunt geheel via Duitsland naar Basel rijden of via België en Frankrijk. Bij Basel kunt u de grens oversteken naar Zwitserland. Hierna zakt u af naar Bern en dan Lausanne, waarna u de weg vervolgd in de richting van Simplon tot u bij de afslag komt die u naar het door u geboekte dorp leidt. Een uitgebreidere routebeschrijving ontvangt u bij de reisbescheiden. 
Klik hier voor praktische tips.

Zijn er tolwegen onderweg?
In Zwitserland zijn geen tolwegen. Wel bent u verplicht een autobaan vignet te hebben. Deze kunt bij de Zwitserse grens kopen (ongeveer 45 CHF). Elders is deze verkrijgbaar, bijvoorbeeld bij een van de ANWB verkooppunten.

Kan de reis naar Zwitserland in 1 keer? Waar kan ik onderweg overnachten?
De reis naar Zwitserland is in 1 dag af te leggen. Wij raden u wel aan regelmatig te stoppen en als het kan te wisselen van chauffeur.
Wilt u het rustiger aan doen of bent u lange autoreizen niet gewend dan kan het ook in 2 dagen. Zowel in Frankrijk als Duitsland kunt u onderweg overnachten in hotels (Formule-1, Ibis, etc.).Zo kunt u de volgende dag helemaal fris de reis naar het chalet voortzetten.

Hoe kom ik met het openbaar vervoer bij het chalet?
Vanuit Nederland zijn er verschillende manieren om bij de chalets te komen met het openbaar vervoer. Vanuit Amsterdam en Rotterdam kunt u vliegen naar Genève Airport. U reist hierna het beste verder met de trein naar het station Sierre/Siders in het dal. In het dal kunt u met de Funiculaire (Bergtrein), de bus of met de taxi naar het dorp. Eenmaal in het dorp kunt u met de taxi naar het chalet. In Crans Montana stopt er niet ver van het chalet een bus. Een uitgebreide beschrijving vindt u hier.

Is er in het dorp zelf Openbaar Vervoer?
In Crans Montana is openbaar vervoer van en naar het dal, zowel de bus als de Funiculaire. Ook stopt er een bus vlak bij het chalet, deze bus is gratis, maar let op!! De bus rijdt niet van rond 13 September tot 16 juni vanwege het tussenseizoen.

Hoe lang is het reizen?
Vanuit Nederland naar Zwitserland bent u gemiddeld 12 uur onderweg met de auto.
Met de trein duurt de reis ongeveer 12 uur (inclusief korte overstap).
Met het vliegtuig naar Genève Airport is het ongeveer 1h30. Vanuit Genève Airport naar het dorp 2h00 tot 2h30

Moet ik sneeuwkettingen bij me hebben?
U bent wel verplicht sneeuwkettingen bij u te hebben. Het is niet verplicht om met de sneeuwkettingen te rijden. In de winter mag u met alleen winterbanden rijden.
Mocht de sneeuwval dermate hevig zijn, dan kan de politie in Zwitserland het rijden met sneeuwkettingen verplicht maken tijdens zo'n opgegeven periode.

Bel 24/7
070 347 23 23