Veelgestelde vragen: Boekingen en Voorwaarden

Hieronder vindt u enkele vragen en antwoorden met betrekking tot de voorwaarden en boeking van uw chalet in Zwitserland.

Kan ik een optie nemen op een chalet?
Wij doen niet aan opties.

Ik heb net een vakantie geboekt, maar wil de vakantiedatum aanpassen. Hoe gaat dat?
Binnen 48 na de boeking kunt u kosteloos de vakantiedata van uw boeking aanpassen. Na deze 48 uur kunt u, in overleg met kantoor en als uw reden van aanpassing valt binnen de Algemene Voorwaarden, uw boeking aanpassen. Wij rekenen hiervoor €25 administratie kosten.

Ik heb al een vakantie geboekt, maar er wil nog iemand mee. Hoe gaat dat?
Geen probleem. Als er nog ruimte is in het chalet, passen wij uw boeking aan. Indien u catering heeft gereserveert ontvangt u een factuur voor deze extra gast.

Ik wil mijn vakantie annuleren, hoe gaat dat?
Als u uw vakantie wilt annuleren kunt u dat ons schriftelijk (e-mail, fax of brief) laten weten met de reden van uw annulering. De annulering van uw vakantie wordt dan behandeld zoals aangegeven in de Algemene Voorwaarden.
Als u bij uw boeking gekozen heeft voor de ARG (Annulerings Risico Garantie) en uw reden van annuleren valt binnen de Algemene Voorwaarden, dan kunt u uw vakantie tot 1 jaar uitstellen.

Waar vind ik de Algemene Voorwaarden?
Helemaal onder aan op de website vindt u de link naar de Algemene Voorwaarden

Wat is de ARG (Annulerings Risico Garantie)?
De ARG is een garantie die u de mogelijkheid biedt om uw vakantie tot aan 1 jaar te verplaatsen in geval van ziekte of ongeval (zoals beschreven in de voorwaarden).
U krijgt dus geen restitutie van uw boeking.
De ARG is geen verzekering. Indien u een annulerings verzekering wilt, kunt u contact opnemen met uw verzekerings maatschappij, bank of de ANWB.
Hier vindt u de ARG voorwaarden.

Zijn jullie aangesloten bij ANVR/SGR?
Nee, wij zijn niet aangesloten bij ANVR/SGR. Dit is niet mogelijk, omdat de financiële en juridische basis van FlexChalet/SwissChalet SA in Zwitserland ligt. Dit komt, omdat onze organisatie uitsluitend chalets verhuurd die ons eigendom zijn. Wij zijn dus géén bemiddelaar en komen op basis van deze criteria niet in aanmerking voor een lidmaatschap.
In Zwitserland bestaat niet een vergelijkbare organisatie als de ANVR/SGR in Nederland.

Welke zekerheid heb ik, hoe kan ik het controleren?
FlexChalet/SwissChalet SA is al meer dan 15 jaar werkzaam in Zwitserland in Crans Montana. Wij zijn geen bemiddelaar maar zijn de eigenaar van de chalets. De reissom die u betaalt hoeven wij aan niemand anders af te dragen. Omdat wij eigenaar zijn van de chalets moeten we aan veel wetten en regels voldoen die jaarlijks worden gecontroleerd in Zwitserland. 

Daarnaast zijn wij in Zwitserland lid van Schweiz Tourismus (www.schweiztourismus.ch), de overheidsinstantie in Zwitserland voor registratie van toeristische bedrijven. Ook zijn wij gelinkt op de officiële (overheids) websites van Crans Montana en MySwitzerland (www.myswitzerland.com

Om te werken en ondernemen in Zwitserland hebben wij werkvergunningen nodig die worden afgegeven door de politie. Zonder ‘goed gedrag’ wordt geen vergunning verstrekt en natuurlijk beschikken wij over alle vergunningen. 

Op het internet vinden wij alleen maar positieve ervaringen terug van onze gasten. Wanneer u ons kantoor bezoekt kunnen we alle referenties aan u overleggen en overtuigen wij u graag van onze solide basis.

Bel 24/7
070 347 23 23