Lac Emosson

"LacDeze dagtocht is een leuke combinatie van reizen, natuur, uitzicht, menselijk vernuft en, desgewenst, wandelen.

Uw reis begint in Martigny waar u op de tandradtrein richting Le Châtelard stapt. Na station Vernayaz gaat de trein steil omhoog en komt uiteindelijk in een smal dal met diepe afgronden waar verschillende keren wordt gestopt. Vanaf station Le Châtelard loopt u in twee minuten naar het vertrekpunt van een zeer steile bergtrein (standseilbahn). Dit vertrekpunt ligt naast een waterkrachtcentrale waarvan het water door een stuwdam wordt vastgehouden in het Lac d' Emosson. 

Op het eindpunt van de bergtrein stapt u over op een treintje waarmee u over een kort, mooi traject naar een cabinebaan rijdt. Deze cabinebaan, bestaande uit een enkele rail met daarop een cabine, brengt u naar uw bestemming: het Lac d' Emosson, een mooi gelegen stuwmeer niet ver van West-Europa's hoogste berg, de Mont Blanc (4807 m). 
U kunt over de stuwdam wandelen, een hapje eten in het restaurant en van het mooie uitzicht genieten. Voor de terugreis naar het dal kunt u kiezen: ofwel u reist via dezelfde route terug, of u gaat met de bus of wandelend naar het dorpje Finhaut. In Finhaut kunt u weer op de tandradtrein naar Martigny stappen. 

Voor meer informatie gaat u naar: Lac Emosson

 

Bron: www.myswisssalps.com

Bel 24/7
070 347 23 23